Στροφή του Ρότερνταμ προς το LNG

Στροφή του Ρότερνταμ προς το LNG

220
Στροφή του Ρότερνταμ προς το LNG

Μείωση καταγράφηκε στον ανεφοδιασμό των πλοίων με πετρέλαιο από το λιμάνι ανεφοδιασμού καυσίμων του Ρότερνταμ το περασμένο έτος. Σε αντίθεση ο ανεφοδιασμός των πλοίων με LNG σημείωσε αύξηση το ίδιο έτος. Συγκεκριμένα, το 2017 η ποσότητα πετρελαίου με την οποία εφοδιάστηκαν τα πλοία από το συγκεκριμένο λιμένα ανήλθε σε 9,9 εκατ. κυβικά μέτρα, σε αντίθεση με τα 10,1 εκατ. κυβικά μέτρα το 2016, ενώ ο ανεφοδιασμός με LNG άγγιξε τους 1.500 τόνους το περασμένο έτος συγκριτικά με τους 100 τόνους το 2016.

Η αύξηση στον ανεφοδιασμό των πλοίων με LNG οφείλεται σημαντικά στο πλοίο «Wes Amelie», το οποίο αποτελεί το πρώτο containership παγκοσμίως του οποίου οι μηχανές μετατράπηκαν έτσι ώστε να καταναλώνουν καύσιμο LNG. Το συγκεκριμένο πλοίο εφοδιάζεται με καύσιμα από το City Terminal στο λιμένα ανεφοδιασμού του Ρότερνταμ, Prins Willem Alexanderhaven. Επιπλέον το περασμένο έτος η Shell έθεσε σε λειτουργία το πλοίο «Cardissa», το οποίο έχοντας ως κέντρο δραστηριοποίησης το Ρότερνταμ εφοδιάζει από τον τερματικό σταθμό Gate στο Maasvlakte με LNG πλοία που εκτελούν πλόες στην Ευρώπη.

Φωτό: portofrotterdam.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.