Τέλος η «εγκατάλειψη» πληρωμάτων και στους λιμένες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τέλος η «εγκατάλειψη» πληρωμάτων και στους λιμένες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

245
Τέλος η «εγκατάλειψη» πληρωμάτων και στους λιμένες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταφορών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσε νέα μέτρα που στόχο έχουν να προσφέρουν ένα «δίκτυ ασφαλείας» στους ναυτικούς.

Συγκεκριμένα, όλα τα πλοία που φέρουν σημαία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και μεταφέρουν εμπορεύματα διεθνώς, αλλά και όσα πλοία υπό οποιαδήποτε σημαία κράτους, χωρητικότητας άνω των 200 τόνων, προσεγγίζουν θαλάσσια ύδατα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οφείλουν να έχουν τα απαραίτητα ασφαλιστικά έγγραφα που θα αποδεικνύουν την πλήρη κάλυψη για όσους ναυτικούς ‘εγκαταλείπονται’ από τη ναυτιλιακή εταιρεία.

Η ασφάλιση αυτή αφορά το ενδεχόμενο εγκατάλειψης, θανάτου ή τραυματισμού ναυτικών αλλά καλύπτει πρωτίστως απλήρωτους μισθούς τουλάχιστον τεσσάρων μηνών και επιπλέον έξοδα επαναπατρισμού των ναυτικών, σίτισης, ένδυσης, διαμονής, ιατρικής περίθαλψης κ.ά.

Τα νέα μέτρα λαμβάνονται από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς η χώρα πρόκειται σύντομα να επικυρώσει τη διεθνή σύμβαση MLC (Maritime Labour Convention) του 2006, η οποία, σύμφωνα με τροποποιήσεις του 2014, προβλέπει το ενδεχόμενο εγκατάλειψης των ναυτικών.

Σύμφωνα με τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία όσα πλοία δεν συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα δεν θα επιτρέπεται να προσεγγίζουν λιμένες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.