Στροφή προς το LNG ακολουθεί και η Costa Cruises

Στροφή προς το LNG ακολουθεί και η Costa Cruises

178
Στροφή προς το LNG ακολουθεί και η Costa Cruises

Τα φινλανδικά ναυπηγεία Meyer Turku ανακοίνωσαν την έναρξη της κατασκευής του νέου κρουαζιερόπλοιου της Costa Cruises, θυγατρικής της Carnival Corporation, με ονομασία «Costa Smeralda» το οποίο αποτελεί ένα από τα δύο κρουαζιερόπλοια κατανάλωσης υγροποιημένου φυσικού αερίου που σχεδιάζει να ναυπηγήσει για πρώτη φορά η εταιρεία. Το «Costa Smeralda» αναμένεται να παραδοθεί στην Costa Cruises τον Οκτώβριο του 2019, ενώ το αδερφό του πλοίο μέσα στο 2021.

Ο πρόεδρος της Costa Cruises κ. Neil Palomba ανακοίνωσε ότι το «Costa Smeralda» αποτελεί πραγματική καινοτομία για την αγορά κρουαζιέρας, καθώς θα αποτελέσει ένα από τα πρώτα κρουαζιερόπλοια παγκοσμίως που θα καταναλώνουν ως καύσιμο LNG, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη της «πράσινης» τεχνολογίας.

Το «Costa Smeralda» θα έχει μήκος 337 μ., πλάτος 42 μ. και χωρητικότητα 183.900 dwt, ενώ η μεταφορική του ικανότητα υπολογίζεται σε 6.554 επιβάτες.

Φωτό: meyerturku.fi

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.