Ενισχύονται οι εμπορικές σχέσεις Ιορδανίας – Ιράκ

Ενισχύονται οι εμπορικές σχέσεις Ιορδανίας – Ιράκ

71
Ενισχύονται οι εμπορικές σχέσεις Ιορδανίας – Ιράκ

Σύμφωνα με το «Jordan News Agency», η κυβέρνηση της Ιορδανίας ήρθε σε συμφωνία με την Ιρακινή κυβέρνηση για την εγκατάσταση μιας κοινής βιομηχανικής ζώνης στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών με ενθάρρυνση εταιρειών και από τις δύο χώρες να συνεισφέρουν με τις ιδέες τους στην πραγμάτωση αυτής της προσπάθειας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου της Ιορδανίας, ο Υπουργός Βιομηχανίας του Ιράκ, κ. Mohammad Shia’ Al Sudani και ο Υπουργός Εμπορίου της Ιορδανίας, κ. Yaroub Qudah, συμφώνησαν επίσης να συστήσουν μια κοινή επιτροπή εμπορίου για την παρακολούθηση της εφαρμογής της συμφωνίας του ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 15 Μαρτίου του 2013. Επιπλέον οι δύο πρόεδροι αναθεώρησαν τον κατάλογο των εμπορευμάτων από την Ιορδανία που θα απαλλάσσονται από τα τελωνειακά τέλη του Ιράκ.

Ο Ιρακινός υπουργός δήλωσε επίσης ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να προωθήσει περαιτέρω τις οικονομικές σχέσεις της με την Ιορδανία μέσα από την αύξηση του εμπορίου, ιδίως μετά την εκ νέου διάνοιξη συνοριακού σταθμού του Terbil.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.