Αμερικανικές στρατηγικές επιβίωσης για τα Suezmax

Αμερικανικές στρατηγικές επιβίωσης για τα Suezmax

184
Αμερικανικές στρατηγικές επιβίωσης για τα Suezmax

Η Nordic American Tankers Limited (NAT), ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος ιδιοκτήτης δεξαμενοπλοίων κατηγορίας suezmax παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι προχωρά σε χρονοναύλωση ενός πλοίου στην British Petroleum (BP). Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα χρονοναυλώσει δύο πλοία της στην Shell Oil για διάρκεια 18 μηνών, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2017, αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τη νέα χρονοναύλωση της εταιρείας, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το ύψος του ναύλου που έχει συμφωνηθεί, αλλά υψηλόβαθμο στέλεχος της NAT τόνισε ότι πρόκειται για αρκετά ικανοποιητικό ποσό. Η χρονοναύλωση του πλοίου αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του Σεπτέμβρη και θα έχει διάρκεια δύο ετών.

Συμπεριλαμβανομένης της συγκεκριμένης χρονοναύλωσης, η NAT έχει προς το παρόν πέντε συμβόλαια χρονοναύλωσης μακροχρόνιας διάρκειας με πετρελαϊκούς κολοσσούς, όπως η Shell, η Exxon Mobil και η BP, καθώς και συμβόλαια μικρότερης χρονικής διάρκειας με άλλες πετρελαϊκές εταιρείες σε Δύση και Ανατολή, γεγονός που αποδεικνύει, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην NAT οι εταιρείες στον χώρο της ενέργειας.

Φωτό: nat.bm

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.