Η Kongsberg προωθεί την ανάπτυξη αυτόνομων λειτουργιών για εμπορικά πλοία

Η Kongsberg προωθεί την ανάπτυξη αυτόνομων λειτουργιών για εμπορικά πλοία

209
Η Kongsberg προωθεί την ανάπτυξη αυτόνομων λειτουργιών για εμπορικά πλοία

Η εταιρεία Kongsberg έχει υπογράψει μια σύμβαση έρευνας και καινοτομίας (R&I) με την οργάνωση PILOT-E για την ανάπτυξη σχεδίων αυτόνομων, πλήρως ηλεκτρικών οχηματαγωγών πλοίων με μηδενικές εκπομπές. Το γενικό όραμα της ιδέας του PILOT-E Autonomous Ferry είναι να αναπτυχθεί ένα οχηματαγωγό πλοίο, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, προκειμένου να αποτελέσει ένα κομμάτι μηδενικών εκπομπών, ενσωματωμένο σε ένα συνολικό εθνικό σχέδιο μεταφορών.

Το πρόγραμμα PILOT-E, μια συνεργασία μεταξύ του Νορβηγικού Συμβουλίου Ερευνών, της Innovasjon Norge και της Enova, έχει σχεδιαστεί προκειμένου να φέρει γρηγορότερα στην αγορά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα των παραγόμενων λύσεων.

Η συγκεκριμένη R&I σύμβαση παρέχει στην Kongsberg μερική χρηματοδότηση για την ανάπτυξη νέων πρωτοποριακών αυτόνομων λειτουργιών, όπως το Auto Docking και το Auto Sailing, δίνοντάς της έτσι τη δυναμική να συνεχίσει την πρωτοποριακή ανάπτυξη αυτόνομων λειτουργιών για εμπορικά πλοία. Η Kongsberg έχει ήδη δημιουργήσει συμπράξεις πάνω σε προγράμματα τα οποία θα οδηγήσουν σε νέα, αυτόνομα και φιλικά προς το περιβάλλον πλοία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ανάμεσα σε αυτά, είναι το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «YARA Birkeland» και το πλοίο εξυπηρέτησης υπεράκτιων κατασκευών «Hrönn».

Φωτό: km.kongsberg.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.