Ο τυφώνας Ίρμα προκαλεί αναστάτωση στην κρουαζιέρα

Ο τυφώνας Ίρμα προκαλεί αναστάτωση στην κρουαζιέρα

183
Ο τυφώνας Ίρμα προκαλεί αναστάτωση στην κρουαζιέρα
Φώτο αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Alejandro Ernesto

Ο τυφώνας Ίρμα που πλήττει τα τελευταία εικοσιτετράωρα την Καραϊβική Θάλασσα , έχει προκαλέσει «θαλασσοταραχή» στις εταιρείες κρουαζιέρας, οι οποίες ακυρώνουν ή αλλάζουν τα δρομολόγιά τους για να αποφύγουν τις περιοχές της Καραϊβικής που θα «χτυπήσει» ο τυφώνας.

Αντίστοιχες αποφάσεις λαμβάνονται και για προσεγγίσεις σε λιμένες των ΗΠΑ, ιδίως στην Πολιτεία της Φλόριντα.

Μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας, όπως η Carnival Corporation, η Royal Caribbean, η Disney Cruise Line και η Norwegian Cruises έχουν εκδώσει λίστες με τα λιμάνια της Φλόριντα στα οποία δεν θα προσεγγίσουν λόγω του τυφώνα και ανακοινώνουν τα δρομολόγια εκείνα που θα ακυρώσουν έχοντας ως προτεραιότητά τους την ασφάλεια του επιβατικού τους κοινού.

Για παράδειγμα, η Carnival Corporation ανέβαλε, μεταξύ άλλων, την αναχώρηση δύο κρουαζιερόπλοιών της από τον κόλπο Maimón στο Πουέρτο Πλάτα, ενώ η Royal Caribbean ακύρωσε τις κρουαζιέρες σε Μπαχάμες, Μαϊάμι και Κούβα που ήταν προγραμματισμένες στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου και επαναπροσδιόρισε τα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιών της «Allure of the Seas», «Harmony of the Seas»  και «Oasis of the Seas» για τις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

Hurricane Irma strengthens into category 4 storm
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι τελευταίες πληροφορίες από διεθνή μέσα αναφέρουν ότι ο τυφώνας Ίρμα, κατηγορίας 5, έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στην ολλανδική πλευρά του νησιού του Αγίου Μαρτίνου στην Καραϊβική, οδηγώντας στον θάνατο 8 άτομα και στον τραυματισμό άλλων 21. Ο νομάρχης της Γουαδελούπης κ. Ερίκ Μερ ανέφερε ότι οι κάτοικοι στον Άγιο Μαρτίνο και στον Άγιο Βαρθολομαίο βρίσκονται σε δραματική κατάσταση, καθώς δεν έχουν ηλεκτροδότηση, πόσιμο νερό και σχεδόν το 70% των σπιτιών έχει καταστραφεί.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.