Το πρότυπο ISO 19030 μπορεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου...

Το πρότυπο ISO 19030 μπορεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 10%

255
Το πρότυπο ISO 19030 μπορεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 10%

H εταιρεία Jotun, η οποία έχει οδηγήσει τη βιομηχανία στην ανάπτυξη του προτύπου, πιστεύει πως η κίνηση αυτή έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 10%, εξοικονομώντας παράλληλα στους διαχειριστές των πλοίων έως και $30 δισεκατομμύρια σε ετήσια κόστη ενέργειας.

Το πρότυπο ISO 19030 έχει πάνω από 3 χρόνια στα σκαριά. Αποτελεί μια συνεργασία 53 ειδικών από τον κλάδο οι οποίοι εργάζονται μαζί για να αναπτύξουν ένα ενιαίο πλαίσιο για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των λύσεων οι οποίες βελτιώνουν την επίδοση της γάστρας και της προπέλας. Η Jotun, ένας παγκόσμιος ηγέτης στις θαλάσσιες αντιρρυπαντικές επιστρώσεις, αποτέλεσε το επίκεντρο της διαδικασίας, με τον Geir Axel Oftedahl, Business Development Director της Jotun στα Hull Performance Solutions, να διαχειρίζεται το πρόγραμμα σε όλη τη διάρκειά του για λογαριασμό της ISO.

“Με το πρότυπο αυτό μπορούμε επιτέλους να πούμε πώς, λύσεις όπως οι προηγμένες αντιρρυπαντικές επιστρώσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα, παρέχοντας λογοδοσία και απόδοση της επένδυσης για τους πλοιοκτήτες, αναλύοντας λεπτομερώς τις τεράστιες δυνατότητες για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου και του κόστους”, δήλωσε ο κ. Geir Axel Oftedahl.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.