Άκρως απαραίτητη η συνεργασία της Saudi Aramco με τα πολωνικά διυλιστήρια

Άκρως απαραίτητη η συνεργασία της Saudi Aramco με τα πολωνικά διυλιστήρια

143
Άκρως απαραίτητη η συνεργασία της Saudi Aramco με τα πολωνικά διυλιστήρια

Τον περασμένο Μάιο η Saudi Aramco και το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Πολωνίας PKN Orlen, που ανήκει στο πολωνικό δημόσιο, υπέγραψαν συμφωνία, στην οποία ορίζεται ότι η Aramco θα προμηθεύει την PKN με περίπου 200.000 τόνους αργού πετρελαίου μηνιαίως.
Καθώς φαίνεται η συνεργασία των δύο μερών είναι επιτυχής και έτσι με επίσημη ανακοίνωσή της η PKN Orlen ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών την απόφασή της να διατηρηθεί η συνεργασία της με τη Saudi Aramco και να συνεχίζει η τελευταία να προμηθεύει με αργό πετρέλαιο τα διυλιστήριά της PKN σε Πολωνία, Τσεχία και Λιθουανία τουλάχιστον μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017.
Ο Wojciech Jasiński, πρόεδρος του ΔΣ των διυλιστηρίων PKN Orlen, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «η συνεργασία με τη Saudi Aramco είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητική για εμάς. Το σαουδαραβικό αργό έχει καταστεί άκρως απαραίτητο για την τροφοδοσία των διυλιστηρίων μας». Ο ίδιος τόνισε, επίσης, ότι η συνεργασία με τη Saudi Aramco βοηθά τα πολωνικά διυλιστήρια στην υλοποίηση της στρατηγικής τους περί διαφοροποίησης των πηγών εφοδιασμού τους με αργό πετρέλαιο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/SAMSUNG HEAVY INDUSTRIES

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.