Ένα ιστορικό ατμόπλοιο ξαναρχίζει δρομολόγια στη λίμνη της Γενεύης (video)

Ένα ιστορικό ατμόπλοιο ξαναρχίζει δρομολόγια στη λίμνη της Γενεύης (video)

291
Ένα ιστορικό ατμόπλοιο ξαναρχίζει δρομολόγια στη λίμνη της Γενεύης (video)

Μετά από μία περίοδο επισκευών και αποκατάστασης που διήρκεσε 15 μήνες, το ιστορικό ατμόπλοιο «Italie» άφησε το ναυπηγείο της Λωζάννης και έκανε την πρώτη του έξοδο στη λίμνη της Γενεύης ή Λεμάν, την περασμένη Πέμπτη 21 Ιουλίου.
Το πλοίο, που ναυπηγήθηκε την περίοδο της Belle Epoque και συγκεκριμένα το 1908, θα ξεκινήσει επίσημα τα δρομολόγιά του τον προσεχή Νοέμβριο, όπως δήλωσε ο Romuald Micheloud διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας «Companie générale de navigation sur le Léman (CGN)», στην οποία ανήκει το ιστορικό πλοίο, αφού πρώτα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες τεχνικές δοκιμές που θα διασφαλίσουν το αξιόπλοο του πλοίου.
Το μήκος του «Italie» φτάνει τα 65,5 μέτρα ενώ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 800 επιβάτες.
Να σημειωθεί ότι από το 1958 το «Italie» έχει αποκτήσει και κινητήρα ντίζελ, αλλά συνεχίζει να διατηρεί τους δύο πλευρικούς τροχούς του, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το αδελφό του πλοίο «Vevey», που και αυτό ανακαινίστηκε πρόσφατα, και το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο σε ηλικία ατμόπλοιο που συνεχίζει τους πλόες του στην Ευρώπη, με έτος κατασκευής το 1908.
Το κόστος της αποκατάστασης του «Italie» άγγιξε τα περίπου 12,5 εκατ. ευρώ και πλέον διαθέτοντας σύγχρονο εξοπλισμό το πλοίο θα μπορεί να πλέει στα νερά της Λίμνης της Γενεύης όλο τον χρόνο, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες στους επιβάτες τους, που κατά κύριο λόγο αναμένεται να είναι επισκέπτες και τουρίστες στην περιοχή.
Η εταιρεία «Companie générale de navigation sur le Léman» ανήκει στο ελβετικό δημόσιο και δραστηριοποιείται στη Λίμνη της Γενεύης συνδέοντας τις πόλεις στην ελβετική αλλά και γαλλική όχθη της λίμνης, όπως την Γενεύη, την Λωζάννη, και το Εβιάν-λε-Μπαιν.

Μπορείτε να δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο με το ανακαινισμένο και ηλικίας 109 ετών ατμόπλοιο «Vevey», να πλέει στα νερά της λίμνης της Γενεύης, εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=upBhG55AyDM.

Ενώ στο ακόλουθο βίντεο, μπορείτε να δείτε εικόνες από το αποκατεστημένο ατμόπλοιο «Italie»: https://www.youtube.com/watch?v=iFN7wl23lsQ

Φωτό: http://www.cgn.ch/en-gb/flotte-belle-epoque/ship.aspx?id=1354

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.