Ίσες αποστάσεις από όλους τους προμηθευτές πετρελαίου κρατά η Κίνα

Ίσες αποστάσεις από όλους τους προμηθευτές πετρελαίου κρατά η Κίνα

75
Ίσες αποστάσεις από όλους τους προμηθευτές πετρελαίου κρατά η Κίνα

H Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, ανέκτησε τον Ιούνιο τη θέση της ως κορυφαίος προμηθευτής αργού πετρελαίου της Κίνας, μετά από στις τρεις μήνες “πρωτοκαθεδρίας” της Ρωσίας.
Σύμφωνα με στοιχεία από τις κινεζικές τελωνειακές αρχές, η Κίνα εισήγαγε τον Ιούνιο 4.569.000 τόνους αργού από τη Σαουδική Αραβία, μια ποσότητα εμφανώς μειωμένη κατά 14,% σε σχέση με το 2015.
Οι ρωσικές εξαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν λόγω της διείσδυσης στην αγορά ανεξάρτητων εταιρειών διύλισης από τα τέλη του 2015.
Η Κίνα εισήγαγε 4.107.000 τόνους αργού τον Ιούνιο από τη Ρωσία, ενώ το Μάιο είχε αγγίξει το όριο- ρεκόρ των 1.240.000 βαρελιών ημερησίως.
Το Πεκίνο επιθυμεί να κρατά πλέον ίσες αποστάσεις προς και από όλους τους προμηθευτές της χώρας και να κρατά ισορροπίες με όλους τους πετρελαιοπαραγωγούς του πλανήτη προκειμένου να μην δεσμεύεται πολιτικά και οικονομικά από κανένα κέντρο αποφάσεων και κυρίως από καμία μητρόπολη από την οποία πηγάζουν διπλωματικές πιέσεις και περιορισμοί.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.