Πιο κοντά στην υλοποίησή του το σχέδιο μεταφοράς ρωσικού αερίου στην Ευρώπη...

Πιο κοντά στην υλοποίησή του το σχέδιο μεταφοράς ρωσικού αερίου στην Ευρώπη -μέσω Ελλάδας- ITGI Poseidon

51
Πιο κοντά στην υλοποίησή του το σχέδιο μεταφοράς ρωσικού αερίου στην Ευρώπη -μέσω Ελλάδας- ITGI Poseidon

Ο εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ σε δηλώσεις του προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS την περασμένη Πέμπτη τόνισε ότι η Gazprom, η Edison και η ΔΕΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει την διαδικασία σύστασης ομάδων εργασίας, όπως αυτές ορίζονται από το πλαίσιο του μνημονίου συμφωνίας που αφορά στην προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω της Μαύρης Θάλασσας (υποθαλάσσιος αγωγός) και τρίτων χωρών προς την Ελλάδα και από εκεί προς την Ιταλία.

Να σημειωθεί ότι ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom, η ιταλική Edison και η ελληνική εταιρεία φυσικού αερίου ΔΕΠΑ υπέγραψαν τον περασμένο Φεβρουάριο στη Ρώμη μνημόνιο συνεργασίας. «Η ανάπτυξη των ενδο-ευρωπαϊκών δυνατοτήτων διέλευσης ποσοτήτων φυσικού αερίου είναι το κλειδί για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της ασφάλειας του εφοδιασμού με φυσικό αέριο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, σε πελάτες σε όλη την Ευρώπη» είχε αναφέρει κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας ο διευθύνων σύμβουλος της Αλεξέι Μίλερ της Gazprom.

Και οι τρεις εταιρείες έχουν δηλώσει ότι σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν κατά το μέγιστο δυνατό τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εργασιών υλοποίησης του έργου ITGI Poseidon.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STEFAN SAUER

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.