Mε ένδικα μέσα οι οικογένειες των ναυτικών του El Faro αντικρούουν τους...

Mε ένδικα μέσα οι οικογένειες των ναυτικών του El Faro αντικρούουν τους ισχυρισμούς της ναυτιλιακής εταιρείας

171
Mε ένδικα μέσα οι οικογένειες των ναυτικών του El Faro αντικρούουν τους ισχυρισμούς της ναυτιλιακής εταιρείας

Σύμφωνα με το Associated Press oι οικογένειες των δύο ναυτικών που έχασαν τη ζωή τους στο El Faro προσπαθούν να αντικρούσουν με ένδικα μέσα τις προσπάθειες του ιδιοκτήτη του σκάφους ο οποίος προσπαθεί με τη σειρά του να περιορίσει την αστική ευθύνη της εταιρείας .
Η αίτηση κατατέθηκε την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στο πρωτοδικείο του Τζάκσονβιλ από τις οικογένειες των ναυτικών Danielle Randolf (34 ετών) και Dylan Meklin (23 ετών)
Και οι δύo ναυτικοί υπηρετούσαν στο El Faro όταν το φορτηγό πλοίο την 1η Οκτωβρίου βυθίστηκε μετά την απώλεια ισχύος του κινητήρα κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα κατηγορίας 4 .
Μετά από πολυάριθμες αγωγές που κατατέθηκαν από οικογένειες μελών του πληρώματος, ο ιδιοκτήτης της Tote Marine κατέθεσε αίτηση σε αμερικανικό δικαστήριο προκειμένου να περιορίσει την αστική ευθύνη της εταιρείας.
Ο δικηγόρος των εναγόντων υποστηρίζει ότι η ευθύνη της Tote δεν θα πρέπει να περιοριστεί, αφού η εταιρεία είναι υπεύθυνη για το διάπλου του πλοίου πλησίον του επικίνδυνου και καταστρεπτικού τυφώνα.

Φωτο: EPA TOTE MARITIME / HANDOUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.