Στ. Τσαντάνης: «Το ισχυρότερο α’ τρίμηνο για τα Capesizes από το 2011»

Στ. Τσαντάνης: «Το ισχυρότερο α’ τρίμηνο για τα Capesizes από το 2011»

132
Στ. Τσαντάνης: «Το ισχυρότερο α’ τρίμηνο για τα Capesizes από το 2011»

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δ’ τρίμηνο του 2023 ανακοίνωσε στις 15 Μαρτίου η Seanergy Maritime.

H εισηγμένη στον Nasdaq εταιρεία κατέγραψε κέρδη $10,8 εκατ. το δ’ τρίμηνο έναντι $493.000 το δ’ τρίμηνο του 2022. Παράλληλα, τα κέρδη της εταιρείας για το σύνολο του 2023 διαμορφώθηκαν σε $2,282 εκατ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΣ της Seanergy ενέκρινε τη διανομή ειδικού μερίσματος $0,075/μετοχή, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο μέρισμα $0,025/μετοχή που θα λάβουν οι μέτοχοι της εταιρείας.

Ενδιαφέροντα ήταν τα όσα ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy, αναφορικά με τις συνθήκες της ναυλαγοράς. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το α’ τρίμηνο του 2024 αποτελεί το πιο ισχυρό για τη ναυλαγορά των Capesizes από το 2011, ενώ η ζήτηση εκφρασμένη σε τονομίλια θα ξεπεράσει την προσφορά τα επόμενα δύο χρόνια, δεδομένης της υψηλής ζήτησης για πρώτες ύλες. «Tο βιβλίο παραγγελιών Capesizes βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενώ ο όγκος του εμπορίου και η ανάγκη αντικατάστασης του στόλου λόγω των περιβαλλοντικών κανονισμών έχουν αυξηθεί σημαντικά», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.