Μακριά από την Ερυθρά Θάλασσα (και) τα ρωσικά φορτία

Μακριά από την Ερυθρά Θάλασσα (και) τα ρωσικά φορτία

122
Μακριά από την Ερυθρά Θάλασσα (και) τα ρωσικά φορτία

Παρότι οι σχέσεις Ρωσίας και Κίνας με τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης προκαλούν την εντύπωση ότι πλοία από και προς τις δύο χώρες είναι ασφαλή, τα LNG carriers που μεταφέρουν ρωσικά φορτία προς την Κίνα αποφεύγουν τη Διώρυγα του Σουέζ και κατ’ επέκταση την Ερυθρά Θάλασσα.

Δημοσίευμα του Reuters εστιάζει σε πρόσφατα στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων LSEG και υπογραμμίζει ότι η Ρωσία επιλέγει τον μακρύτερο δρόμο του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδος για τη διά θαλάσσης μεταφορά LNG στην Κίνα.

Φαίνεται ότι η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας είναι επαρκής για τη Ρωσία ώστε να επιλέξει να επιμηκύνει τη διάρκεια του κάθε ταξιδιού προς την Κίνα κατά περίπου 10 ημέρες. Ενδεικτικά, LNG carrier φόρτωσε στις 3 Ιανουαρίου ρωσικό LNG στην περιοχή Μουρμάνσκ και αφίχθη στον τερματικό Jieyang της Κίνας στις 16 Φεβρουαρίου, αφότου πραγματοποίησε τον γύρο της Αφρικής.

Ένα άλλο LNG carrier φόρτωσε στις 17 Ιανουαρίου LNG στη Ρωσία και εκτιμάται πως έφτασε στην Κίνα στις 28 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.