Η Apple εγκαταλείπει την κούρσα των ηλεκτρικών οχημάτων

Η Apple εγκαταλείπει την κούρσα των ηλεκτρικών οχημάτων

31
Η Apple εγκαταλείπει την κούρσα των ηλεκτρικών οχημάτων

Με τους στόχους απανθρακοποίησης και τον κρίσιμο ρόλο των ηλεκτρικών οχημάτων σε αυτή, δεν είναι λίγοι οι διεθνείς παίκτες που έχουν στραφεί ή φιλοδοξούν να στραφούν στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Apple βρίσκεται ένα βήμα μακριά από το να εγκαταλείψει τη συγκεκριμένη φιλοδοξία. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα project ηλεκτροκίνησης το οποίο η Apple διερευνά τα τελευταία περίπου δέκα έτη. Μέσω του project η Apple προσέβλεπε στη διείσδυσή της στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η κίνηση της Apple φαίνεται πως οφείλεται στις τελευταίες εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπου η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα καταγράφει πτώση.

Παράλληλα, η Apple φαίνεται να εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς αποπειράται να μη μείνει πίσω στην κούρσα των τεχνολογικών κολοσσών να εδραιώσουν τη θέση τους στη συγκεκριμένη ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.