Εικόνα σταθερότητας για τους ναύλους στις τακτικές γραμμές

Εικόνα σταθερότητας για τους ναύλους στις τακτικές γραμμές

56
Εικόνα σταθερότητας για τους ναύλους στις τακτικές γραμμές

Οριακές είναι -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- οι μεταβολές που καταγράφονται στη ναυλαγορά των containerships, όπου οι ναύλοι τους τελευταίους μήνες κατέγραψαν σημαντική άνοδο, αντιστρέφοντας ένα μέρος των απωλειών που κατέγραψαν τα προηγούμενα έτη.

Ειδικότερα, ο δείκτης της Drewry WCI κατέγραψε οριακή πτώση της τάξεως 1% την εβδομάδα με πέρας την 15η Φεβρουαρίου και διαμορφώθηκε στα $3.733/FEU. Πλέον, ο δείκτης βρίσκεται σε κατά 91% υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση και σε κατά 163% υψηλότερα επίπεδα έναντι του προπανδημικού μέσου όρου του 2019.

Όσον αφορά τα επιμέρους fronthaul routes οι καταγραφείσες μεταβολές περιορίζονται σε ένα εύρος μεταξύ του -3% και 0%. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το route Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη στο οποίο οι ναύλοι σημείωσαν άνοδο 10% σε εβδομαδιαία βάση και ανήλθαν σε $2.173/FEU.

Screenshot 2024-02-16 165520

Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι οι ναύλοι θα καταγράψουν σε γενικές γραμμές πτώσεις τις επόμενες εβδομάδες με εξαίρεση τα διατλαντικά routes όπου αναμένεται σταθερότητα την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.