CMA CGM: Παραλαβή του πρώτου από τα δέκα πράσινα containerships

CMA CGM: Παραλαβή του πρώτου από τα δέκα πράσινα containerships

69
CMA CGM: Παραλαβή του πρώτου από τα δέκα πράσινα containerships

O γαλλικός κολοσσός CMA CGM παρέλαβε το «CMA CGM Mermaid», το πρώτο από μια σειρά δέκα containerships μεταφορικής ικανότητας 2.000 TEUs, τα οποία θα αξιοποιούν το LNG για την πρόωσή τους και σταδιακά θα δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο και στη βόρεια Ευρώπη.

Τα εν λόγω πλοία, με πρωτότυπο σχεδιασμό που αποσκοπεί στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και των περιβαλλοντικών επιδόσεών τους, θα ενταχθούν στον στόλο της CMA CGM, που αριθμεί περίπου 620 πλοία, εκ των οποίων περισσότερα από τριάντα ήδη κινούνται με εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Τα πλοία αυτά θα εκπέμπουν έως και 20% λιγότερο CO₂ σε σύγκριση με ένα πλοίο παρόμοιου μεγέθους καύσης συμβατικών καυσίμων.

Η προσθήκη του «CMA CGM Mermaid» αποτελεί μέρος του προγράμματος ανανέωσης του στόλου της CMA CGM, επένδυση που αγγίζει τα $15 δισ. και φέρνει τον γαλλικό όμιλο ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών έως το 2050. Μέχρι το 2028, σχεδόν 120 πλοία θα κινούνται με ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.