Ένα διπλό βήμα προς τη θαλάσσια μεταφορά υδρογόνου

Ένα διπλό βήμα προς τη θαλάσσια μεταφορά υδρογόνου

49
Ένα διπλό βήμα προς τη θαλάσσια μεταφορά υδρογόνου

Κατά τη διάρκεια της εμπορικής έκθεσης Hyvolution Summit 2024 στο Παρίσι, οι εταιρείες GΤΤ (Gaztransport & Technigaz), Total Energies και LMG Marin ανακοίνωσαν τις δύο Εγκρίσεις επί της Αρχής (AiP) που έλαβαν για από κοινού τους έργο από τον νηογνώμονα Bureau Veritas.

Η πρώτη έγκριση αφορά τον σχεδιασμό ενός συστήματος κρυογονικής μεμβράνης για υγροποιημένο υδρογόνο (LH₂) που αναπτύχθηκε από την GTT. Η δεύτερη αφορά τον προκαταρκτικό σχεδιασμό ενός πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου, μεταφορικής ικανότητας 150.000 κ.μ., από την LMG Marin σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ανέπτυξε η Total Energies. Το συγκεκριμένο πλοίο, μήκους 290 μ., είναι εξοπλισμένο με το σύστημα περιορισμού κινδύνου του συστήματος μεμβράνης της GTT.

Το σύστημα κρυογονικής μεμβράνης που αναπτύχθηκε από την GTT είναι υψηλής σημασίας, καθώς δίνει τη δυνατότητα διαχωρισμού του υδρογόνου από άλλα αέρια που δεν πληρούν τις συνθήκες υγροποίησης. Ταυτόχρονα διατηρεί τις κρυογονικές συνθήκες (θερμοκρασία -253°C) που είναι απαραίτητες για την ασφαλή αποθήκευση και μεταφορά του.

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.