Το πρώτο στον κόσμο μεγάλο ore carrier διπλού καυσίμου μεθανόλης

Το πρώτο στον κόσμο μεγάλο ore carrier διπλού καυσίμου μεθανόλης

72
Το πρώτο στον κόσμο μεγάλο ore carrier διπλού καυσίμου μεθανόλης

Η Cosco Shipping Bulk συνεχίζει την προσπάθεια ανανέωσης του στόλου της με φιλικά προς το περιβάλλον bulk carriers. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάπτυξη δύο φορτηγών πλοίων χωρητικότητας 325.000 dwt, που λειτουργούν με μηχανές διπλής καύσης με μεθανόλη.

Αυτά τα πλοία, που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την Cosco Shipping Heavy Industry, διακρίνονται για την υιοθέτηση τεχνολογιών που ευθυγραμμίζονται με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Συγκεκριμένα, το κάθε πλοίο μήκους 339,9 μ., εκτός από τις μηχανές διπλής καύσης με μεθανόλη, έχει εξοπλιστεί με γεννήτριες υψηλής ισχύος και πύργους αποθειοποίησης. Το τελευταίο αποτελεί ένα σύστημα επεξεργασίας καυσαερίων, που αφαιρεί σημαντικό ποσοστό των οξειδίων του θείου. Στα πλοία αυτά έχουν ενσωματωθεί ακόμα και άλλες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, προκειμένου να συμμορφώνονται πλήρως στους κανονισμούς Tier III και να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα ο δείκτης CII.

Εκτός από την υιοθέτηση της τεχνολογίας μικρού περιβαλλοντικού αποτυπώματος που φέρουν, δίνεται επίσης έμφαση στη δυνατότητα μεγάλης χωρητικότητας του φορτίου τους. Τα φορτηγά αυτά πλοία μπορούν να μεταφέρουν βωξίτη, σιδηρομεταλλεύματα και άλλα εμπορεύματα διαφορετικών πυκνοτήτων.

Η ανάπτυξη των φορτηγών αυτών πλοίων επιτυγχάνει τη συμμόρφωση με τα διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα, συνδυάζοντας την τεχνική επάρκεια με ευθύνη προς το περιβάλλον και την αγορά.

Φωτό: Cosco Shipping

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.