Ένα «ψηφιακό ναυπηγείο», το όραμα της HHI

Ένα «ψηφιακό ναυπηγείο», το όραμα της HHI

73
Ένα «ψηφιακό ναυπηγείο», το όραμα της HHI

Η HD Hyundai Heavy Industries ανακοίνωσε πρόσφατα ένα φιλόδοξο σχέδιο για να επιταχύνει την ψηφιακή μεταμόρφωση της ναυπηγικής βιομηχανίας. Όραμα της εταιρείας είναι να υλοποιήσει ένα «ψηφιακό ναυπηγείο». Στο όραμα αυτό, βασικό υποστηρικτικό ρόλο θα παίξουν δύο κορυφαίοι πάροχοι σχεδιαστικού λογισμικού, οι NAPA και CADMATIC.

Η συνεργασία αυτή θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη προηγμένων 3D λύσεων για τον σχεδιασμό και την κατασκευή των πλοίων. Η διαδικασία σχεδιασμού από το πρώιμο στάδιο της κατασκευής μέχρι την παραγωγή ενός πλοίου θα είναι ενσωματωμένη στο λογισμικό, με σκοπό τη δημιουργία «έξυπνων» λύσεων που θα βοηθήσουν στην αποτελεσματική διαχείριση όλων των σταδίων. Ακόμη, στο λογισμικό θα υπάρχει ένα σύστημα διαχείρισης του κύκλου ζωής ενός προϊόντος (PLM).

Η ανάπτυξη αυτού του λογισμικού στοχεύει στην παροχή υψηλής αποδοτικότητας στη ναυπηγική. Τα μικρότερα χρονοδιαγράμματα, το χαμηλότερο κόστος και η υψηλότερη ποιότητα σε περίπλοκα ναυπηγικά έργα προβλέπεται να παρέχονται από το λογισμικό. Η πλατφόρμα θα βοηθήσει όχι μόνο στη βελτιστοποίηση συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών τμημάτων του ναυπηγείου, αλλά και στη δυνατότητα πρόσβασης χιλιάδων ατόμων που συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.