Λιμενική επένδυση της APM Terminals στη Λουιζιάνα

Λιμενική επένδυση της APM Terminals στη Λουιζιάνα

17
Λιμενική επένδυση της APM Terminals στη Λουιζιάνα

Η Plaquemines Port Harbor and Terminal District και η APM Terminals ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να κατασκευάσουν έναν νέο τερματικό σταθμό containers στην πολιτεία της Λουιζιάνα των ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι η APM Terminals διαχειρίζεται τέσσερις σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στις ΗΠΑ και 62 παγκοσμίως.

Η συμφωνία των δύο μερών έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον κυβερνήτη της αμερικανικής πολιτείας, Τζεφ Λάντρι, ο οποίος υπογράμμισε τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει η επένδυση στις θέσεις εργασίας και στην τοπική οικονομία.

Η τοποθεσία του νέου τερματικού σταθμού προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε νέες αγορές ώστε να εισάγουν και να εξάγουν φορτία, ενώ θα συντελέσει και στην ανάπτυξη των ήδη υπαρχουσών αγορών της πολιτείας. Αναμένεται μάλιστα να αποτελέσει το κοντινότερο λιμάνι στην εκβολή του ποταμού Μισισιπή.

Ο χώρος θα μισθωθεί από την APM Terminals για 30 έτη, με προοπτικές ανανέωσης. Το εκτιμώμενο κόστος της επένδυσης σε υποδομές για τον τερματικό υπολογίζεται περίπου στα $500 εκατ. Η αρχική φάση θα περιλαμβάνει 200 εκτάρια και θα υπάρξουν προοπτικές επέκτασης στα 900 εκτάρια για τερματική επέκταση και συμπληρωματικές δραστηριότητες logistics

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.