Σημάδια ισχύος για την αγορά των chemical tankers

Σημάδια ισχύος για την αγορά των chemical tankers

129
Σημάδια ισχύος για την αγορά των chemical tankers

Προς ένα ακόμα ισχυρό έτος φαίνεται πως βαίνουν τα πετροχημικά δεξαμενόπλοια, με τις αισιόδοξες εκτιμήσεις να μη σταματούν εκεί, καθώς ναυλομεσιτικοί οίκοι κάνουν λόγο για δυναμική ανάπτυξη και το 2025.

Ειδικότερα, σε πρόσφατη έκθεσή της, η ναυλομεσιτική Intermodal εστιάζει στα ιδιαίτερα επιτυχή έτη 2022 και 2023 για τα chemical tankers, ενώ υπογραμμίζει και τους κύριους λόγους για τους οποίους το βραχυπρόθεσμο outlook διαφαίνεται υποσχόμενο.

Ένας από τους βασικότερους λόγους είναι οι επικρατούσες συνιστώσες στην αγορά των product tankers. Δηλαδή, τα ευέλικτα πετροχημικά δεξαμενόπλοια, που είναι σε θέση να μεταφέρουν και clean παράγωγα πετρελαίου, το επιλέγουν έναντι της μεταφοράς χημικών. Το γεγονός αυτό προκαλεί μείωση της διαθεσιμότητας της προσφοράς chemical tankers, ενώ θυμίζει και το αντίστοιχο spillover φαινόμενο από τα containerships στα μικρά bulk carriers εντός της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, κέρδη και αξίες πλοίων στην αγορά των chemical tankers αναμένεται να συνεχίσουν ακάθεκτα την ανοδική τους πορεία τα επόμενα δύο έτη. Μάλιστα, η Intermodal σημειώνει ότι η αγορά εκτιμάται πως θα αναπτυχθεί κατά 3% το 2024.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.