Αύξηση για το ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο της J.P. Morgan

Αύξηση για το ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο της J.P. Morgan

125
Αύξηση για το ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο της J.P. Morgan

Στη νορβηγική ναυπηγική βιομηχανία στρέφεται ο τραπεζικός κολοσσός J.P. Morgan για την κατασκευή δύο CSOV (Construction Service Operation Vessels) πλοίων. Όπως υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία Ulstein Verft, τα εν λόγω πλοία θα είναι εξοπλισμένα με υβριδικό σύστημα πρόωσης που θα αξιοποιεί μπαταρίες, ενώ θα είναι σε θέση να καταναλώνουν και μεθανόλη.

Ο κ. Andrian Dacy, Global Head της J.P. Morgan Asset Management’s Global Transportation Group, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα συγκεκριμένα τελευταίας τεχνολογίας CSOVs θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη και στην παράδοση ανανεώσιμης ενέργειας, αλλά και στην απανθρακοποίηση της ενέργειας παγκοσμίως».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παραγγελία βασίζεται σε δικαίωμα προαίρεσης το οποίο είχε εξασφαλίσει η Bernhard Schulte Offshore το 2023, οπότε και είχε προβεί σε παραγγελία δύο τέτοιων πλοίων. Τα δικαιώματα προαίρεσης μεταβιβάστηκαν στην J.P. Morgan Asset Management, η οποία και αποφάσισε τη χρήση τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.