Με την «υπογραφή» της MSC πάρκο logistics στη Σαουδική Αραβία

Με την «υπογραφή» της MSC πάρκο logistics στη Σαουδική Αραβία

53
Με την «υπογραφή» της MSC πάρκο logistics στη Σαουδική Αραβία

Η στρατηγική της Σαουδικής Αραβίας με επίκεντρο τη ναυτιλία αντανακλάται στις συμφωνίες που πραγματοποιεί, με την MSC να προβλέπεται να συμμετάσχει στην ανάπτυξη ενός πάρκου logistics στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Ειδικότερα, βάσει σχετικής ανακοίνωσης, οι εταιρείες Mawani και MELDOG θα θέσουν τα θεμέλια για την ανάπτυξη του εν λόγω πάρκου στον λιμένα King Abdulaziz της Σαουδικής Αραβίας, επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα $40 εκατ.

Η Α.Ε. ο κ. Omar Hariri, πρόεδρος της Mawani, υπογράμμισε ότι η συμφωνία των δύο εταιρειών ευθυγραμμίζεται με τις βλέψεις της εταιρείας για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης ναυτιλιακής βιομηχανίας που θα στηρίξει την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας.

Το νέο πάρκο θα έχει έκταση 100.000 τ.μ. και διαχειριστική ικανότητα 300.000 TEUs ετησίως. Στόχος του είναι να επιτρέψει την ευκολότερη ανάπτυξη της ναυτιλιακής συνδεσιμότητας και τη βελτίωση της ποιότητας και της αποδοτικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.