InterManager: «Πονοκέφαλος» για τη διεθνή ναυτιλία οι θάνατοι σε κλειστούς χώρους πλοίων

InterManager: «Πονοκέφαλος» για τη διεθνή ναυτιλία οι θάνατοι σε κλειστούς χώρους πλοίων

141
InterManager: «Πονοκέφαλος» για τη διεθνή ναυτιλία οι θάνατοι σε κλειστούς χώρους πλοίων

Την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας στα πλοία μέσω συντονισμένων συνεργειών της διεθνούς ναυτιλίας υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η InterManager.

Αφορμή στάθηκαν οι θάνατοι τριών ναυτικών και πέντε εργαζομένων ξηράς σε διάστημα μιας εβδομάδας σε κλειστούς χώρους πλοίων. Μέχρι στιγμής φέτος ο τραγικός απολογισμός αυτών των θανάτων ανέρχεται σε 31.

Η InterManager διατηρεί αρχείο τέτοιου είδους περιστατικών για λογαριασμό της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας. Τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι, από το 1996 μέχρι σήμερα, 310 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε κλειστούς χώρους ‒ 224 ναυτικοί και 86 στελέχη της ξηράς σε 197 ατυχήματα.

Ο γενικός γραμματέας της InterManager, καπτ. Kuba Szymanski, σχολίασε: «Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όλο τον κλάδο και για το οποίο όλοι στη ναυτιλιακή κοινότητα πρέπει να εργαστούν από κοινού για την επίλυσή του. Μέλη του πληρώματος και εργαζόμενοι ξηράς τίθενται υπό μη ρεαλιστικές χρονικές πιέσεις για τη διεξαγωγή εργασιών υψηλού κινδύνου, όπως ο καθαρισμός δεξαμενών, και έχουμε συγκεχυμένες οδηγίες που διαφέρουν από πλοίο σε πλοίο ως προς τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθούνται.

»Δεν αρκεί να κατηγορούμε τους ναυτικούς και να παρέχουμε πρόσθετη εκπαίδευση. Οι έρευνες ατυχημάτων πρέπει να εμβαθύνουν στο γιατί οι άνθρωποι παίρνουν τις αποφάσεις που παίρνουν και να εξετάσουν ποιες εξωτερικές πιέσεις επηρεάζουν αυτές τις αποφάσεις».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.