Επιστρέφει ο «εφιάλτης» των απεργιών στα λιμάνια των ΗΠΑ;

Επιστρέφει ο «εφιάλτης» των απεργιών στα λιμάνια των ΗΠΑ;

101
Επιστρέφει ο «εφιάλτης» των απεργιών στα λιμάνια των ΗΠΑ;

Για το ενδεχόμενο νέων απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα λιμάνια του US Gulf και της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2024 προειδοποίησε η International Longshoremen’s Association (ILA) με δελτίο Τύπου της.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο η ILA, η οποία εκπροσωπεί μεταξύ άλλων και 40.000 εργαζομένους στα λιμάνια της δυτικής ακτής των ΗΠΑ, εξασφάλισε νέες συμβάσεις για τα εν λόγω μέλη της για μια περίοδο έξι ετών με αυξημένες απολαβές κατά 32%.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους στα λιμάνια του US Gulf και της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, οι τρέχουσες συμβάσεις ολοκληρώνονται στις 30 Σεπτεμβρίου 2024 και η ILA έχει δεσμευτεί να μην επεκτείνει τις συμβάσεις πέραν της ημερομηνίας αυτής.

Το timing των απεργιών, εάν λάβουν χώρα, θα έχει έντονες πολιτικές διαστάσεις, καθώς αυτές θα συμπέσουν με τον τελευταίο μήνα της υποψηφιότητας Μπάιντεν για επανεκλογή. H ILA επιδιώκει από τη US Marine Alliance (USMX), η οποία εκπροσωπεί τους εργοδότες λιμενεργατών σε US Gulf και ανατολική ακτή των ΗΠΑ, νέες συμβάσεις, που θα προβλέπουν ένα πακέτο αποζημιώσεων-ορόσημο, όπως επίσης και απαγορεύσεις ενάντια στην αυτοματοποίηση των λιμενικών λειτουργιών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.