«Γεμάτα» με παραγγελίες Ελλήνων πλοιοκτητών τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

«Γεμάτα» με παραγγελίες Ελλήνων πλοιοκτητών τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

3108
«Γεμάτα» με παραγγελίες Ελλήνων πλοιοκτητών τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Η ισχυρή συνεργασία στον κλάδο της ναυτιλίας μεταξύ Ελλάδας και Νότιας Κορέας αντανακλάται από τον κυρίαρχο ρόλο που διαδραματίζουν οι παραγγελίες των Ελλήνων πλοιοκτητών στα ναυπηγεία της ασιατικής χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Veson Press (VesselsValue) υπό ναυπήγηση βρίσκονται 124 πλοία Ελλήνων πλοιοκτητών στις γιάρδες της Νότια Κορέας συνολικής αξίας που αγγίζει τα $19 δισ. Συνεπώς, οι Έλληνες πλοιοκτήτες βρίσκονται στην κορυφή στις παραγγελίες στη Νότια Κορέα, τόσο σε αριθμό πλοίων όσο και σε αξία αυτών.

Όσον αφορά συγκεκριμένες εταιρείες που κεντρίζουν τα βλέμματα, οι εταιρείες Sea Traders (επικεφαλής η κ. Ιωάννα Προκοπίου) και Dynacom Tankers (επικεφαλής ο κ. Γιώργος Προκοπίου) του Ομίλου Προκοπίου καθώς και η Evalend Shipping (επικεφαλής ο κ. Κρίτων Λεντούδης) βρίσκονται στο επίκεντρο. Το orderbook της Sea Traders αγγίζει τα 22 Panamax bulk carriers σύμφωνα με τη Veson Press, της Evalend Shipping τα 21 πλοία -μεταξύ άλλων LPGCs, Handysizes, Suezmaxes, LR1s, LNGCs- ενώ το orderbook της Dynacom 19 δεξαμενόπλοια μεγέθους LR2s και VLCCs.

Παράλληλα, στη δεύτερη θέση της κατάταξης των χωρών -σε όρους αξίας τοποθετημένων παραγγελιών από πλοιοκτήτες- βρέθηκε η Νότια Κορέα (113 πλοία αξίας $17,1 δισ.), στην τρίτη θέση η Ιαπωνία (84 πλοία αξίας $15,6 δισ.), στην τέταρτη θέση η Ταϊβάν (48 πλοία αξίας $8,1 δισ.) και στην πέμπτη θέση οι Βερμούδες (32 πλοία αξίας $7,8 δισ.).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.