Η ναυσιπλοΐα στον ποταμό Σεντ Λόρενς στη «δίνη» των απεργιών

Η ναυσιπλοΐα στον ποταμό Σεντ Λόρενς στη «δίνη» των απεργιών

76
Η ναυσιπλοΐα στον ποταμό Σεντ Λόρενς στη «δίνη» των απεργιών

Σκοπέλους φαίνεται να αντιμετωπίζει η ναυσιπλοΐα στη Βόρεια Αμερική και δη στον ποταμό Σεντ Λόρενς, όπου πάνω από 100 πλοία έχουν επηρεαστεί από απεργιακή κινητοποίηση.

Ειδικότερα, ανακοίνωση της St. Lawrence Seaway Management Corporation την Κυριακή 22 Οκτωβρίου σημειώνει ότι δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με το σωματείο UNIFOR, με αποτέλεσμα την εκκίνηση απεργιακών κινητοποιήσεων που επιδρά στη ναυσιπλοΐα στον ποταμό. Τα πλοία που βρίσκονταν εντός του συστήματος καναλιών και δεξαμενών ανύψωσης αποχώρησαν πριν την εκκίνηση των κινητοποιήσεων. Ωστόσο, σημαντική πρόκληση παραμένει ο υψηλός αριθμός πλοίων που αναμένουν για εισέλθουν στο σύστημα καναλιών και δεξαμενών ανύψωσης που ξεπερνά τα 100.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα καναδικών μέσων ενημέρωσης, περίπου 4.000 πλοία διέρχονται από το σύστημα ετησίως, μεταφέροντας πληθώρα εμπορευμάτων. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει στις εξαγωγές και εισαγωγές της Βόρειας Αμερικής και συνεπώς προκαλεί ανησυχία για τον αντίκτυπο απεργιακών κινητοποιήσεων μεγάλης διάρκειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.