Τι μέλλει γενέσθαι με τις Euronav και Frontline

Τι μέλλει γενέσθαι με τις Euronav και Frontline

344
Τι μέλλει γενέσθαι με τις Euronav και Frontline

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Euronav την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, προκειμένου να απαντήσει στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ των κύριων μετόχων της CMB (οικογένεια Saverys) και της Frontline (Fredriksen).

Η Euronav επιβεβαίωσε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις και πως η ενδεχόμενη συμφωνία περιλαμβάνει τα εξής:

-Η CMB θα αποκτήσει το μετοχικό μερίδιο ύψους 26,12% που κατέχει η Frontline στην Euronav έναντι $18,43/μετοχή. Θα ακολουθήσει δημόσια υποχρεωτική προσφορά στην ίδια τιμή.

-Η Frontline θα αποκτήσει 24 VLCCs από τη Euronav, έναντι $2,35 δισ. Προκειμένου η συναλλαγή αυτή να πραγματοποιηθεί πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πώληση των μετοχών και να εγκριθεί από τους μετόχους σε Ειδική Γενική Συνέλευση.

-Εφόσον τα παραπάνω ολοκληρωθούν, οι νομικές ενέργειες συμπεριλαμβανομένης της διαιτησίας που έχει κινήσει η Euronav ενάντια στη Frontline και συνδεδεμένες εταιρείες της θα τερματιστούν.

Σε κάθε περίπτωση στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, σημειώνονται και τα εξής: «Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μερών είναι αρκετά προχωρημένες. Ωστόσο, δεν μπορεί να υπάρχει βεβαιότητα πως θα οδηγήσουν σε κάποια συμφωνία».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.