Το πέμπτο «μεγαθήριο» της Himalaya Shipping

Το πέμπτο «μεγαθήριο» της Himalaya Shipping

1545
Το πέμπτο «μεγαθήριο» της Himalaya Shipping

Στα bulk carriers μεγαλύτερης χωρητικότητας παραμένει εστιασμένη η Himalaya Shipping, η οποία γνωστοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την παραλαβή του πέμπτου από συνολικά δώδεκα Newcastlemax bulk carriers. Πιο συγκεκριμένα, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία παρέλαβε πρόσφατα το «Mount Matterhorn».

Ειδικότερα, πρόκειται για το πέμπτο από μια σειρά δώδεκα νεότευκτων bulk carriers, χωρητικότητας 210.000 dwt, τα οποία είναι εξοπλισμένα με μηχανές κατανάλωσης διπλού καυσίμου, αντανακλώντας το γεγονός ότι η ναυτιλία χύδην ξηρού φορτίου πραγματοποιεί βήματα με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της.

Τα συγκεκριμένα πλοία ναυπηγούνται στην Κίνα, στο ναυπηγείο New Times Shipyard, ενώ είναι και τα μοναδικά πλοία της εταιρείας, καταδεικνύοντας την εστίασή της σε μεγαθήρια της αγοράς των bulk carriers. Μάλιστα, η Himalaya Shipping επικεντρώνεται στα συμβόλαια χρονοναύλωσης, με το νέο πλοίο να έχει ήδη ναυλωθεί για 32 έως 38 μήνες, με την επιλογή επέκτασης του συμβολαίου για επιπλέον 11 έως 13 μήνες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.