Το σύστημα Starlink στα bulk carriers της Blue Planet

Το σύστημα Starlink στα bulk carriers της Blue Planet

557
Το σύστημα Starlink στα bulk carriers της Blue Planet

Ακόμη μία εταιρεία επιλέγει την υιοθέτηση του συστήματος δορυφόρων χαμηλής τροχιάς Starlink, μια τεχνολογική καινοτομία της εταιρείας SpaceX του Ίλον Μασκ, η οποία με αργά και σταθερά βήματα αυξάνει την παρουσία της στα πλοία του παγκόσμιου στόλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Navarino, η οποία συνεργάζεται με την Blue Planet στην υιοθέτηση του συστήματος Starlink στα πλοία της, η Blue Planet έχει εγκαταστήσει το Starlink στον στόλο bulk carriers της.

Λαμβάνοντας υπόψη σχετικές δηλώσεις του κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου, Chief IT Manager της Blue Planet, η εταιρεία είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα. Ο κ. Παπαδόπουλος περιέγραψε το σύστημα ως «game-changer», το οποίο φέρνει ασύλληπτες ταχύτητες διαδικτύου στη διάθεση του πληρώματος και σαφώς και προς όφελος των υπηρεσιών του πλοίου.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η υιοθέτηση του Starlink στη ναυτιλία βαίνει με ταχείς ρυθμούς: εταιρείες όπως η MOL, η Enesel, η Costamare, η Danaos, η Atlantic Bulk έχουν αποφασίσει ή πραγματοποιήσει δοκιμαστική χρήση του σε πλοία τους μέσω της Navarino.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.