Νέα συνεργασία με το βλέμμα στα υβριδικά και ηλεκτρικά ρυμουλκά

Νέα συνεργασία με το βλέμμα στα υβριδικά και ηλεκτρικά ρυμουλκά

137
Νέα συνεργασία με το βλέμμα στα υβριδικά και ηλεκτρικά ρυμουλκά

Η καναδική εταιρεία ναυτικής αρχιτεκτονικής Robert Allan και η τουρκική εταιρεία ναυπήγησης και διαχείρισης ρυμουλκών Med Marine υπέγραψαν ένα MoU προκειμένου να συνεργαστούν πάνω στον σχεδιασμό ηλεκτρικών και υβριδικών ρυμουλκών.

Συγκεκριμένα, οι δύο εταίροι πρόκειται εργαστούν για την ανάπτυξη της νέας σειράς ρυμουλκών VoltRA της Med Marine, τα οποία θα διατίθενται σε διάφορους σχεδιασμούς και θα έχουν μήκος από 21 έως 30 μέτρα. Τα πρωτοποριακά ρυμουλκά θα είναι εξοπλισμένα με υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης τα οποία θα μειώνουν τις παραγόμενες ανθρακικές εκπομπές, επιτρέποντας την επίτευξη των στόχων ανθρακικής ουδετερότητας.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται από το 1995 και έχουν υλοποιήσει από κοινού αρκετά ναυπηγικά έργα, έχοντας κατασκευάσει μέχρι σήμερα περίπου 200 ρυμουλκά σχεδιασμού RAL. Η Med Marine συμμετέχει επίσης και σε άλλα προγράμματα που αφορούν την αξιοποίηση τεχνολογιών καθαρής ενέργειας, εστιάζοντας παράλληλα και στην ανάπτυξη ρυμουλκών διπλού καυσίμου που θα καταναλώνουν ως καύσιμο και μεθανόλη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.