Διαβεβαιώσεις της Μοζαμβίκης για την επανεκκίνηση ενός LNG project

Διαβεβαιώσεις της Μοζαμβίκης για την επανεκκίνηση ενός LNG project

59
Διαβεβαιώσεις της Μοζαμβίκης για την επανεκκίνηση ενός LNG project

Ο πρόεδρος της Μοζαμβίκης, Filipe Nyusi, δεσμεύτηκε πρόσφατα στην TotalEnergies ότι πλέον είναι ασφαλής η επανεκκίνηση του Cabo Delgado LNG project, του οποίου η ανάπτυξη είχε σταματήσει το 2021, μετά από επιθέσεις ανταρτών σε αμάχους.

Ο κ. Nyusi, μιλώντας σε πρόσφατο συνέδριο στο Μαπούτο, τόνισε ότι η χώρα του θέλει να επωφεληθεί από τις υψηλές τιμές LNG αλλά και από τη στροφή σε καθαρότερες μορφές ενέργειας. Η εκπρόσωπος του γαλλικού κολοσσού, Stephanie Platat, σχολίασε ότι η απόφαση για επανέναρξη των εργασιών εξαρτάται από τις διαβεβαιώσεις της Μοζαμβίκης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και την πλήρη εικόνα του κόστους του project μετά από δύο χρόνια διακοπής του.

«Η επανεκκίνηση του project είναι απόφαση της Mozambique LNG, όχι της TotalEnergies, που κατέχει μόλις το 26,5%», πρόσθεσε η κ. Platat. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες ο Patrick Pouyanne, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TotalEnergies, επισκέφθηκε τη Μοζαμβίκη προκειμένου να επαναξιολογήσει την κατάσταση στο Cabo Delgado.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.