Τρία τουρκικά πλοία στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Τρία τουρκικά πλοία στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

275
Τρία τουρκικά πλοία στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Στο στόχαστρο νέων αμερικανικών κυρώσεων βρέθηκαν τρία bulk carriers τουρκικής σημαίας, όπως και η πλοιοκτήτρια εταιρεία αυτών, στην προσπάθεια του Λευκού Οίκου να αποκόψει τη Ρωσία από το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα.

Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC) προχώρησε σε κυρώσεις προς την εταιρεία Artvin Denizcilik ve Ticaret και τα τρία bulk carriers που διαχειρίζεται, και συγκεκριμένα τα «Alara», «Ipsala» και «Ula».

«Καθώς το Κρεμλίνο αναζητά τρόπους να παρακάμψει τις εκτεταμένες πολυμερείς κυρώσεις και τους ελέγχους των εξαγωγών που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για τον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι και εταίροι μας θα συνεχίσουμε να διακόπτουμε τα σχέδια που υποστηρίζουν τον Πούτιν στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Brian E. Nelson, υφυπουργός Οικονομικών για την Τρομοκρατία και τις Οικονομικές Πληροφορίες.

H Artvin και τα πλοία της βρέθηκαν στην αμερικανική μαύρη λίστα λόγω της σύνδεσής τους με την πλοιοκτήτρια εταιρεία Pola Rise με έδρα την Αγία Πετρούπολη. Τα «Alara», «Ipsala» και «Ula» ανήκαν στην Pola Rise από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο του 2022, πριν τελικά αλλάξουν σημαία σε τουρκική και την ιδιοκτησία και εμπορική διαχείριση αναλάβει η Artvin. Την τεχνική διαχείριση των πλοίων ανέλαβε η Salda Management Denizcilik, η οποία επίσης υπόκειται σε κυρώσεις.

Πέραν των τριών τουρκικών (πλέον) πλοίων, κυρώσεις επιβλήθηκαν και σε 16 πλοία με σημαία Ρωσίας και συγκεκριμένα σε έντεκα general cargo, τρία product tankers, ένα ro-ro και ένα ro-pax. Κανένα από αυτά δεν ξεπερνά σε χωρητικότητα τα 10.000 dwt.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.