Η ΠΝΟ σε διάθεση αντιπαράθεσης

Η ΠΝΟ σε διάθεση αντιπαράθεσης

63
Η ΠΝΟ σε διάθεση αντιπαράθεσης

Έτοιμη για νέους και επίμονους αγώνες δηλώνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), στις προτεραιότητες της οποίας φαίνεται πως βρίσκεται η ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε κάθε τύπο πλοίου και η επίλυση των οξυμένων προβλημάτων σχετικά με τις οργανικές συνθέσεις και προστασία των ανέργων ναυτικών.

Στις 8 και 9 Φεβρουαρίου, η ΠΝΟ προέβη σε 48ωρη απεργία, την οποία και χαρακτηρίζει προειδοποιητική. Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΝΟ αιτείται άμεση συνάντηση με τους εκπροσώπους των Εργοδοτικών Οργανώσεων αλλά και την τοποθέτηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη. Αναλόγως της κατεύθυνσης των συνομιλιών θα καθοριστεί κατά πόσο οι κινητοποιήσεις της ΠΝΟ θα επανεξαχθούν και ποια θα είναι η διάρκειά τους.

Παρακάτω ακολουθεί μέρος της ανακοίνωσης της ΠΝΟ: «Τα θέματα της ανανέωσης των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις και η προστασία των ανέργων ναυτικών είναι, και παραμένουν, στην πρώτη γραμμή και απαιτούν άμεσες λύσεις».

«Η 48ωρη απεργία μας ήταν απλά προειδοποιητική και σηματοδοτεί την έναρξη νέων αγώνων. Από την ίδια την εργοδοτική πλευρά και από τον κ. Υπουργό την εξαρτάται η επανέναρξη και η διάρκειά τους».

«Τα προβλήματα είναι κατεπείγοντα και ζητούν άμεσες προσεγγίσεις και ουσιαστικές λύσεις».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.