Ιαπωνικό άνοιγμα στα πλοία κατανάλωσης LNG

Ιαπωνικό άνοιγμα στα πλοία κατανάλωσης LNG

60
Ιαπωνικό άνοιγμα στα πλοία κατανάλωσης LNG

Η ζήτηση για πλοία κατανάλωσης εναλλακτικών καυσίμων συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς η ναυτιλιακή βιομηχανία αναζητεί τρόπους να μειώσει άμεσα το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Το γεγονός αυτό φαίνεται να κεντρίζει το ενδιαφέρον ιαπωνικών ναυπηγείων, με το δεύτερο μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου να σχεδιάζει να διεισδύσει στην αγορά κατασκευής πλοίων κατανάλωσης και LNG.

Ειδικότερα, η Japan Marine United θα ξεκινήσει να ναυπηγεί πλοία κατανάλωσης και LNG, προσβλέποντας στην προσέλκυση ενδιαφέροντος εν μέσω του ισχυρού ανταγωνισμού μεταξύ κινεζικών και νοτιοκορεατικών ναυπηγείων.

Όπως σημειώνει δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού μέσου Nikkei, η JMU δεν συνιστά το πρώτο ιαπωνικό ναυπηγείο το οποίο επιλέγει να εισέλθει στη συγκεκριμένη αγορά. Η Imabari Shipbuilding ήδη δραστηριοποιείται στις ναυπηγήσεις πλοίων κατανάλωσης και LNG, όπως και η Mitsubishi Shipbuilding.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2030 αναμένεται στον παγκόσμιο στόλο να ανήκουν περισσότερα από 2.000 πλοία κατανάλωσης και LNG.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.