Η Κίνα, παράγοντας σταθερότητας για την αγορά εμπορευμάτων

Η Κίνα, παράγοντας σταθερότητας για την αγορά εμπορευμάτων

38
Η Κίνα, παράγοντας σταθερότητας για την αγορά εμπορευμάτων

Η Κίνα θα αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας για τη ζήτηση εμπορευμάτων το 2023, εκτίμησε η BHP, καθώς ανεπτυγμένες χώρες θα αντιμετωπίσουν πληθώρα οικονομικών προκλήσεων. H BHP κατέγραψε ρεκόρ παραγωγής iron ore το πρώτο μισό του τρέχοντος οικονομικού έτους, καθώς παρήγαγε 132 εκατ. τόνους. Την ίδια ώρα, οι εξαγωγές της ξεπέρασαν τις προσδοκίες αναλυτών.

Νωρίτερα, στο ίδιο μήκος κύματος, η Rio Tinto είχε υπογραμμίσει ότι τα μέτρα της Κίνας για την υποστήριξη του κλάδου του real estate θα δώσουν νέα πνοή για εμπορεύματα όπως το σιδηρομετάλλευμα. Πάντως, η Rio Tinto αναμένει ότι το άνοιγμα της Κίνας θα αυξήσει τις ανισορροπίες στις εφοδιαστικές αλυσίδες και στο εργατικό δυναμικό, καθώς ήδη καταγράφεται σημαντική άνοδος στα κρούσματα.

Το τέλος της σκληρής πολιτικής ενάντια στην πανδημία συμπίπτει με την επανέναρξη των κινεζικών εισαγωγών αυστραλιανού άνθρακα, μετά από δύο χρόνια ανεπίσημου εμπάργκο. Ήδη κινεζικές εταιρείες έχουν εξασφαλίσει φορτία τα οποία κατευθύνονται στην ασιατική χώρα και θα παραδοθούν τον επόμενο μήνα. Οι αναλυτές, πάντως, δεν αναμένουν άμεση ανάκαμψη του εμπορίου Κίνας-Αυστραλίας στα προ πανδημικά επίπεδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.