Έκκληση εκατομμυριούχων για υψηλότερη φορολόγησή τους

Έκκληση εκατομμυριούχων για υψηλότερη φορολόγησή τους

120
Έκκληση εκατομμυριούχων για υψηλότερη φορολόγησή τους

Τις κοινωνικές ανισότητες φαίνεται πως θέλουν να αμβλύνουν ορισμένοι εκατομμυριούχοι, οι οποίοι, μέσω επιστολής τους προς τους παγκόσμιους ηγέτες που λαμβάνουν μέρος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αιτούνται άνοδο της φορολόγησης των οικονομικά ισχυρότερων.

Πρόκειται για 205 εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους, που αναγνωρίζουν τον κίνδυνο της αύξησης του κόστους ζωής που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του πλανήτη. Ανάμεσά τους τους βρίσκονται η κληρονόμος της Ντίσνεϊ, Αμπιγκέιλ Ντίσνεϊ, αλλά και ο Μαρκ Ράφαλο, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Χαλκ στην ομώνυμη ταινία.

«Εσείς, οι εκπρόσωποί μας στον κόσμο, πρέπει να φορολογήσετε εμάς τους πολύ πλούσιους και πρέπει να το κάνετε τώρα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η συγκεκριμένη επιστολή γνωστοποιήθηκε λίγες ημέρες αφότου έρευνα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Oxfam έδειξε ότι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη αύξησαν την περιουσία τους κατά 50% τα τελευταία δέκα έτη. Μάλιστα, από την αρχή της πανδημίας, τα δύο τρίτα του νέου πλούτου κατέληξαν στα χέρια του 1% των ανθρώπων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, που επικαλείται την έρευνα, ένας φόρος έως και 5% στους πολυεκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους του πλανήτη θα αντλούσε κεφάλαια ύψους $1,7 τρισ. ετησίως, αρκετά για τη χρηματοδότηση μεταξύ άλλων ενός σχεδίου τερματισμού της παγκόσμιας πείνας.

Φωτό: Alejandro Zepeda

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.