Η Βρετανία θα ναυπηγήσει επιπλέον πέντε φρεγάτες

Η Βρετανία θα ναυπηγήσει επιπλέον πέντε φρεγάτες

88
Η Βρετανία θα ναυπηγήσει επιπλέον πέντε φρεγάτες

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε πρόσφατα πως η χώρα του θα ναυπηγήσει πέντε ακόμη φρεγάτες για το Πολεμικό Ναυτικό της λόγω της «αυξανόμενης ρωσικής απειλής».

Η ανακοίνωση αυτή που ήρθε κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου κορυφής της G20, σηματοδοτεί τη σύναψη νέας σύμβασης, ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων λιρών (4,7 δισεκ. ευρώ) ανάμεσα στο Βασιλικό Ναυτικό και την κατασκευάστρια BAE Systems.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί του παίρνουν μέτρα για να ενισχύσουν την ασφάλειά τους μπροστά στις αυξανόμενες ρωσικές απειλές», τόνισε στο δελτίο Τύπου η Ντάουνινγκ Στριτ.

Σήμερα ο πρωθυπουργός Σούνακ «ανακοινώνει τη νέα φάση του προγράμματος φρεγατών Τύπου 26» με τη ναυπήγηση πέντε επιπλέον, πέραν των τριών ήδη υπό κατασκευή.

Ο κ. Σούνακ συμμετείχε στην G20, στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου κατήγγειλε τη «βαρβαρότητα» του πολέμου που εξαπέλυσε το «καθεστώς» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία.

«Πρέπει να εγγυηθούμε ότι οι προσπάθειες του Βλαντίμιρ Πούτιν να διχάσει τη διεθνή κοινότητα θα αποτύχουν», προστίθεται στο κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του κ. Σούνακ. «Αυτό απαιτεί οι χώρες που συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις να τερματίσουν την εξάρτησή τους από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Royal Navy

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.