Τα κινεζικά ναυπηγεία στο κυνήγι παραγγελιών για LNG carriers

Τα κινεζικά ναυπηγεία στο κυνήγι παραγγελιών για LNG carriers

115
Τα κινεζικά ναυπηγεία στο κυνήγι παραγγελιών για LNG carriers

Την είσοδό τους στην αγορά ναυπήγησης LNG carriers αποπειρώνται να πραγματοποιήσουν τα κινεζικά ναυπηγεία. Επί του παρόντος, τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία κατέχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη ναυπήγηση LNGCs και προτιμώνται από τους επενδυτές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού ειδησεογραφικού μέσου Business Korea, τον περασμένο Μάιο το κινεζικό ναυπηγείο Jiangnan Shipyard εξασφάλισε παραγγελία για τη ναυπήγηση τεσσάρων LNGCs, μεταφορικής ικανότητας 175.000 κ.μ. έκαστο, για λογαριασμό θυγατρικής της κρατικής Abu Dhabi National Oil Co.

Τον περασμένο Απρίλιο, θυγατρική της China Merchants Group προέβη σε παραγγελία στο κινεζικό ναυπηγείο Dalian Shipbuilding Industry για την κατασκευή δύο LNGCs ίδιας μεταφορικής ικανότητας.

Η δυναμική των κινεζικών ναυπηγείων στην αγορά LNG carriers έχει ενισχυθεί σημαντικά εντός του 2022. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου έλαβαν χώρα παραγγελίες για 61 LNGCs, 39 σε νοτιοκορεατικά ναυπηγεία και 21 σε κινεζικά ναυπηγεία.

Φωτό: Alexander Plavevski /ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.