Στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ δίκτυο μεταφοράς ιρανικού πετρελαίου

Στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ δίκτυο μεταφοράς ιρανικού πετρελαίου

162
Στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ δίκτυο μεταφοράς ιρανικού πετρελαίου

Σε νέες κυρώσεις με στόχο την παράνομη μεταφορά πετρελαίου προχωρά η Ουάσιγκτον, παρά τις διαπραγματεύσεις για αναβίωση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Στο επίκεντρο των νέων κυρώσεων βρίσκεται ένα διεθνές δίκτυο λαθρεμπορίου πετρελαίου και ξεπλύματος χρήματος, το οποίο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εσόδων για το Ιράν, σημειώνεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών. Στις κυρώσεις περιλαμβάνονται μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, κινεζικές εταιρείες και ένας πρώην Αφγανός διπλωμάτης.

Επίσης, στο αμερικανικό στόχαστρο βρίσκονται η ρωσική RPP LLC αλλά και η Zamanoil DMCC, η οποία, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, συνεργάζεται με το Κρεμλίνο και τη Rosneft για τη μεταφορά ιρανικού πετρελαίου στην Ευρώπη.

Παρά τις προσπάθειες για άμβλυνση των σχέσεων με την Τεχεράνη, ο Λευκός Οίκος διαμηνύει ότι, μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία, οι κυρώσεις με επίκεντρο τη μεταφορά ιρανικού πετρελαίου θα είναι σκληρές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.