Εμπορευματοκιβώτια: Ρεκόρ στο Λος Άντζελες

Εμπορευματοκιβώτια: Ρεκόρ στο Λος Άντζελες

123
Εμπορευματοκιβώτια: Ρεκόρ στο Λος Άντζελες

Ο λιμένας του Λος Άντζελες κατέγραψε νέο ρεκόρ όσον αφορά τη διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων τον Μάρτιο. Πιο συγκεκριμένα, βάσει ανακοίνωσης της Αρχής του λιμένα, η διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων διαμορφώθηκε στα 958.674 TEUs τον Μάρτιο του 2022, οδηγώντας στην καλύτερη τριμηνιαία επίδοσή του στην ιστορία του. Το α΄ τρίμηνο του 2022, ο συνολικός όγκος εμπορευμάτων διαμορφώθηκε στα 2,68 εκατ. TEUs, αυξημένος κατά 3,5% σε σύγκριση με το 2021.

Σημειώνεται ότι οι επιδόσεις του λιμένα του Λος Άντζελες αναμένεται να έχουν θετικό αντίκτυπο στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες. Άλλωστε, από τους τερματικούς των Λος Άντζελες και Λονγκ Μπιτς διέρχεται το 40% όλων των εμπορευματοκιβωτίων που μεταφέρονται μέσω θαλάσσης. Συγκεκριμένα, ο λιμένας του Λος Άντζελες αποτελεί το πιο πολυσύχναστο λιμάνι του βόρειου ημισφαιρίου και επί 22 έτη βρίσκεται στον θρόνο των λιμανιών των ΗΠΑ. Το 2021, μέσω του λιμένα, διακινήθηκαν 10,7 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, με την αξία του εμπορίου που πραγματοποιήθηκε μέσω αυτού να ανέρχεται στα $294 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.