Containerships: Επιμένουν σε πτωτική πορεία οι ναύλοι

Containerships: Επιμένουν σε πτωτική πορεία οι ναύλοι

199
Containerships: Επιμένουν σε πτωτική πορεία οι ναύλοι

Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα συνέχισαν να καταγράφονται πτωτικές τάσεις στην αγορά των containerships, σύμφωνα με τον εβδομαδιαίο δείκτη της Drewry «World Container Index – 17 Mar», ο οποίος λαμβάνει υπόψη τους ναύλους σε επιμέρους routes. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στα $8.832,23/FEU, μειωμένος κατά 3,8% σε εβδομαδιαία βάση. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από τις 29 Ιουλίου που ο δείκτης έχει διαμορφωθεί σε επίπεδα μικρότερα των $9.000/FEU.

Ειδικότερα, η πτώση ήταν ιδιαίτερα έντονη σε γραμμές που συνδέουν τη Σαγκάη με προορισμούς στη Δύση. Οι πτώσεις στα routes Σαγκάη-Ρότερνταμ, Σαγκάη-Νέα Υόρκη και Σαγκάη-Λος Άντζελες ήταν 4%, 5% και 7% αντίστοιχα σε εβδομαδιαία βάση.

56

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι οι ναύλοι στα προαναφερθέντα routes βρίσκονται σε 58%, 85% και 139% υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με ένα έτος πριν. Τέλος, σύμφωνα με την Drewry, οι ναύλοι θα διαμορφωθούν σε παρεμφερή επίπεδα την εβδομάδα 18 έως 24 Μαρτίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.