Σε πτώση οι τιμές πετρελαίου  

Σε πτώση οι τιμές πετρελαίου  

92
Σε πτώση οι τιμές πετρελαίου  

Πτωτική η πορεία των τιμών πετρελαίου τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, βάσει δημοσιεύματος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Η έξαρση κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών, ότι νέοι περιορισμοί στη λειτουργία των επιχειρήσεων δύναται να βλάψουν τη ζήτηση πετρελαίου.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια futures για το Brent κατέγραψαν πτώση $2,14 (2,9%) και η τιμή τους διαμορφώθηκε στα $71,38 ανά βαρέλι. Την ίδια ώρα, τα συμβόλαια futures για το WTI διαμορφώθηκαν στα $68,41/βαρέλι, έχοντας καταγράψει πτώση $2,45 (3,5%).

Υπενθυμίζεται, πως την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, η Ολλανδία τέθηκε σε λοκντάουν, ενώ δεν αποκλείεται να την ακολουθήσουν και άλλες χώρες, μόλις μερικές ημέρες πριν τις γιορτές. Ταυτόχρονα, στις ΗΠΑ, οι πολίτες ενθαρρύνονται να λάβουν αναμνηστική δόση του εμβολίου, να φορούν μάσκες και να βρίσκονται σε επιφυλακή εάν σκοπεύουν να ταξιδέψουν εντός των εορτών, καθώς η παραλλαγή Όμικρον αναμένεται να επικρατήσει ως κύριο στέλεχος της Covid-19 στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, οι εταιρείες ενέργειας στις ΗΠΑ έθεσαν σε λειτουργία τρεις νέες πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι οποίες πλέον αριθμούν τις 579. Η αύξηση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου καταδεικνύει δυνητική αύξηση της προσφοράς, η οποία σε συνδυασμό με πτώση της ζήτησης, πιθανά θα ωθήσει τις τιμές πετρελαίου προς τα κάτω.

Φωτό: Dan Anderson/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.