Το «κοκτέιλ» της ανάκαμψης των δεξαμενόπλοιων

Το «κοκτέιλ» της ανάκαμψης των δεξαμενόπλοιων

231
Το «κοκτέιλ» της ανάκαμψης των δεξαμενόπλοιων

Εν μέσω της πολυαναμενόμενης ανάκαμψης των δεξαμενόπλοιων, η Frontline Management AS ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο, στα οποία παρουσιάζονται μεταξύ άλλων οι προοπτικές του συγκεκριμένου κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Lars H. Barstad, CEO της εταιρείας, τόνισε ότι το γ’ τρίμηνο ήταν απαιτητικό για τους ιδιοκτήτες δεξαμενόπλοιων, καθώς η ζήτηση και η προσφορά πετρελαίου δημιούργησαν μια ασταθή εικόνα. «Κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου είδαμε επιτέλους τις ανακυκλώσεις δεξαμενόπλοιων να επιταχύνονται. Οι συνθήκες της αγοράς παραμένουν οι ίδιες: ο παγκόσμιος στόλος δεξαμενόπλοιων γερνάει γρήγορα και το orderbook είναι περιορισμένο, ενώ η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 100 εκατ. βαρέλια/ημέρα», πρόσθεσε ο CEO της Frontline Management. Κατά τον ίδιο, οι προαναφερθέντες παράγοντες θα δημιουργήσουν ένα «κοκτέιλ» για την ανάκαμψη της συγκεκριμένης αγοράς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ζημιές της Frontline το γ’ τρίμηνο ανήλθαν στα $33,2 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.