Σύμπραξη με στόχο την αναβάθμιση της κυβερνοασφάλειας στη ναυτιλία

Σύμπραξη με στόχο την αναβάθμιση της κυβερνοασφάλειας στη ναυτιλία

94
Σύμπραξη με στόχο την αναβάθμιση της κυβερνοασφάλειας στη ναυτιλία

Ο νορβηγικός νηογνώμονας DNV ανακοίνωσε την εξαγορά της ολλανδικής εταιρείας τεχνολογίας Applied Risk, που εξειδικεύεται στην κυβερνοασφάλεια. Στόχος αυτής της κίνησης είναι η δημιουργία μιας δομημένης επιχειρησιακής πρακτικής κυβερνοασφάλειας για τη θωράκιση κρίσιμων υποδομών για τη ναυτιλία και άλλους κλάδους, όπως η ενέργεια και οι κατασκευές.

Οι κυβερνοεπιθέσεις γίνονται πιο συχνές και πιο πολύπλοκες, με τεράστια οικονομικά κόστη για τις πληγείσες εταιρείες. Οι κακόβουλες ενέργειες ξεπερνούν πλέον τα όρια του οικονομικού συμφέροντος και χειρίζονται τα συστήματα ελέγχου των εταιρειών, ώστε να βλάψουν και την ανθρώπινη ζωή.

Ο διευθύνων σύμβουλος του DNV, Remi Eriksen, υπογραμμίζει ότι, σε μια εποχή που η συνδεσιμότητα των συστημάτων ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων των εταιρειών αυξάνεται συνεχώς, αυτά είναι πιο ευάλωτα σε κυβερνοεπιθέσεις. Ο DNV επενδύει σημαντικά στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας υψηλών προδιαγραφών προς τους πελάτες του, και αυτή η στρατηγική εξαγορά θα συνεισφέρει σημαντικά.

Η Applied Risk έχει αναπτύξει σημαντικά συστήματα ασφαλείας στον χώρο του διαδικτύου. Συνεργάζεται με μια σειρά από καταξιωμένες εταιρείες από διάφορους κλάδους, όπως η ενέργεια, η φαρμακευτική, η ναυτιλία και οι μεταφορές, αλλά και με κυβερνήσεις παγκοσμίως. Οι δύο εταιρείες έχουν κοινό όραμα να διασφαλίσουν τις επιχειρησιακές λειτουργίες των πελατών τους από έναν διαρκώς αυξανόμενο όγκο περίτεχνα οργανωμένων επιθέσεων, αναφέρει ο CEO της εταιρείας, Jalal Bouhdada.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.