Το Ever Given ξαναβάζει πλώρη

Το Ever Given ξαναβάζει πλώρη

365
Το Ever Given ξαναβάζει πλώρη

Το Ever Given, που απέκτησε διεθνή φήμη λόγω της προσάραξής του στη Διώρυγα του Σουέζ, η οποία οδήγησε σε αλαλούμ των εφοδιαστικών αλυσίδων τον Μάρτιο του 2021, επέστρεψε σε πλήρη λειτουργία. Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, μετά το πέρας των επισκευών, το Ever Given ετοιμάστηκε να συνεχίσει τα θαλάσσια ταξίδια του, με πρώτο προορισμό την Ευρώπη.

Ειδικότερα, το Ever Given αποχώρησε από τον λιμένα Qingdao Qianwan Container Terminal, έμφορτο με περισσότερα από 5.000 εμπορευματοκιβώτια και αναμένεται να διέλθει από τη Διώρυγα του Σουέζ στις 7 ή 8 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι επισκευές του containerships μεταφορικής ικανότητας 20.000 TEUs, διήρκησαν έξι εβδομάδες. Το Ever Given επέστρεψε άδειο στην Κίνα τον Σεπτέμβριο, αφότου είχε ολοκληρώσει το επεισοδιακό ταξίδι του. Οι επισκευές εκκίνησαν στις αρχές Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές του, το Ever Given είχε υποστεί λίγες ζημιές και παρέμενε πλήρως αξιόπλοο.

Παρότι το Ever Given επιστρέφει στα δρομολόγια των τακτικών γραμμών, τα σημάδια της περιπέτειάς του δεν έχουν ακόμη εξανεμιστεί. Άλλωστε, οι επιπτώσεις της προσάραξης κατέστησαν εμφανές το πόσο ευάλωτες είναι πραγματικά οι διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες σε τέτοιου είδους απρόσμενες εξελίξεις.

Φωτό: Khaled Elfiqi/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.