Aγγ. Φράγκου: Γεγονός η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία εισηγμένη στις ΗΠΑ

Aγγ. Φράγκου: Γεγονός η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία εισηγμένη στις ΗΠΑ

1946
Aγγ. Φράγκου: Γεγονός η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία εισηγμένη στις ΗΠΑ

Η Navios Maritime Partners L.P ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση της Navios Maritime Acquisition Corporation δημιουργώντας έτσι τη μεγαλύτερη εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές.

Με αφορμή τη συναλλαγή η κ. Φράγκου, πρόεδρος και CEO του ομίλου Navios σχολίασε: «Με χαρά ανακοινώνουμε τη μετασχηματιστική αυτή συναλλαγή μέσω της οποίας δημιουργούμε τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία εισηγμένη στις ΗΠΑ με 15 διαφορετικούς τύπους πλοίων σε τρεις κλάδους. Περίπου ένα τρίτο του στόλου μας θα είναι κατανεμημένο μεταξύ των κλάδων dry bulk, containerships και tankers. Πιστεύουμε ότι αυτός ο συνδυασμός θα έχει ως αποτέλεσμα μια ισχυρότερη και περισσότερη ανθεκτική εταιρεία μετριάζοντας την κυκλικότητα συγκεκριμένων κλάδων και δίνοντάς μας την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες εντός της βιομηχανίας».

Μέσω της συναλλαγής κάθε μία μετοχή της Navios Acquisition θα ανταλλαχθεί με 0,1275 κοινές μετοχές της Navios Partners. Η τελευταία θα εκδώσει 3,4 εκατ. κοινές μετοχές στους μετόχους της Navios Acquisition.

H κ. Φράγκου σε πρόσφατη συνέντευξή της στο πλαίσιο του 13ου ετήσιου Capital Link New York Maritime Forum ανέφερε ότι οι μεγάλες εταιρείες με διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο αποτελούν το μέλλον της ναυτιλίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της συγχώνευσης των Navios Maritime Acquisition Corporation και Navios Maritime Partners L.P υπογραμμίζοντας τα εξής: α) καλύτερη στρατηγική ναυλώσεων, β) ευέλικτος ισολογισμός και γ) ευέλικτη στρατηγική απόκτησης πλοίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.