Qatar Petroleum: Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο ναυπηγικό πρόγραμμα πλοίων μεταφοράς LNG

Qatar Petroleum: Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο ναυπηγικό πρόγραμμα πλοίων μεταφοράς LNG

431
Qatar Petroleum: Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο ναυπηγικό πρόγραμμα πλοίων μεταφοράς LNG

Σε νέα παραγγελία προέβη η Qatar Petroleum με φόντο τα projects επέκτασης του North Field, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στις 3 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, η εταιρεία παρήγγειλε τέσσερα πλοία μεταφοράς LNG από το κινεζικό Hudong-Zhonghua Shipbuilding Group, το οποίο αποτελεί θυγατρική της China State Shipbuilding Corporation Limited. Η αξία της παραγγελίας ανέρχεται σε περίπου $769,02 εκατ.

Επιπλέον, η Qatar Petroleum εμφανίζεται με το βλέμμα της προσηλωμένο στο μέλλον, καθώς ανακοίνωσε πως η εν λόγω παραγγελία αποτελεί μόνο μέρος του συνολικού σχεδίου παραγγελιών της, με στόχο την κάλυψη των μεταφορικών απαιτήσεων LNG που θα γεννηθούν λόγω των project επέκτασης του North Field.

Παράλληλα, η παραγγελία αυτή αποτελεί την πρώτη συνεργασία της Qatar Petroleum με κινεζικά ναυπηγεία, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την κατασκευή LNG carriers.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα projects επέκτασης του North Field θα οδηγήσουν σε αύξηση της παραγωγικής ικανότητας LNG του Κατάρ από 77 εκατ. τόνους ανά έτος σε 126 εκατ. τόνους ανά έτος (63,6% αύξηση).

Τέλος, το πρόγραμμα παραγγελιών LNG carriers του Κατάρ αποτελεί ιστορικά το μεγαλύτερο της αγοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου και αναμένεται να διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για τη μεταφορά LNG. Ταυτόχρονα θα βοηθήσει στην ανανέωση του στόλου των LNG carriers του Κατάρ.

Φωτό: qp.com.qa

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.